Foto Combat Arbúcies

‘El Combat d’Arbúcies’

+ info

A Arbúcies es celebren Jornades de Recreació Històrica sobre el Combat d’Arbúcies; fets ocorreguts durant els primers mesos del 1714, en el marc de la Guerra de Successió.

‘El 13 de gener de 1714, dos regiments borbònics, formats per soldats valons, arribaren a Arbúcies. Farts de les seves vexacions, s’organitzà el sometent armat i es donà l’avís al sometent de Sant Hilari, Espinelves i Viladrau. L’endemà, quan les tropes enemigues reprengueren la marxa, es produí el Combat d’Arbúcies, al voltant de les Penyes de Grau Sala. Els regiments borbònics van ser totalment derrotats. Pocs mesos després, l’1 d’abril, un exèrcit de cinc mil borbònics cremaren la vila d’Arbúcies com a represàlia.’

Aquest fets històrics són els que donen contingut a aquestes Jornades de Recreació i divulgació històrica. La recreació històrica és una activitat cultural que pretén divulgar, a partir de la recerca de les fonts, l’estudi i la reproducció fidel dels materials, fets destacats, costums, vida quotidiana, relacions de poder i mecanismes socials, de la manera més real possible.

La tradició oral ha portat als nostres dies la frase: Arbúcies, gent d’astúcies, matavalons.

catifa-flors

Concurs de Catifes de flors i Les Enramades

Foto Festa Flabiol

Festa del Flabiol

+ info

La Festa del Flabiol és única en el seu gènere a Catalunya i representa la recuperació d’un dels instruments emblemàtics i populars catalans, amb tallers de construcció de flabiols, balls i concerts.

La Festa del Flabiol té dues vessants importants: la musical i la formativa, i és per això que combina els apreciats i populars concerts als carrers amb tallers i xerrades sobre aquest i d’altres instruments similars.

Arbúcies té una tradició flabiolaire molt arrelada. A la nostra vila tenim els Flubiolers del Montseny, un grup o cobla de flabiols que fa música tradicional i popular tocant a veus en cobla de dos o tres flabiols acompanyats de bombos. Sovint acompanyen el grup de Ball de Garlandes fent la música en directe en les seves actuacions, tant a Arbúcies com a altres localitats.

Sant Joan

Sant Joan – Festa dels Països Catalans

+ info

La revetlla de Sant Joan és una de les festes més populars del nostre país. A Arbúcies pren una dimensió especial amb la celebració de la Festa Nacional dels Països Catalans i l’arribada de la Flama del Canigó.

Foto Altres Fires - Fira de la Tardor

Altres festes i fires

+ info

Festa Major
Carnaval
Mercat de la Flor de Joanet
Setmana Cultural Sant Jordi
Fira del Tió
Fira Terra de Bruixes i Bandolers
Fira de Tardor i del bolet
Aplec de la Capella